Дейностите на НАТО в Източна Европа и Черноморския регион са

...
Дейностите на НАТО в Източна Европа и Черноморския регион са
Коментари Харесай

Русия се разтревожи от база на НАТО в Румъния

Дейностите на НАТО в Източна Европа и Черноморския район са съсредоточени върху подготовката на неговите съдружници за евентуална борба с Русия . Това съобщи съветското външно министерство, представено от " Синхуа ".

Позицията на ведомството идва, откакто по-рано Румъния разгласи готовността си да влага 2,5 милиарда евро в модернизацията на военновъздушната база " Михаил Когълничану " в окръг Констанца. Предвижда се базата да бъде разширена във боен град, кадърен да одобри фамилиите на 10 000 военнослужещи, с проекти за основаване на градска инфраструктура.

Вече стартира строителството в южната част на бъдещия боен град, където сега се построяват пътища за достъп и постоянна електропреносна мрежа. Модернизацията на военновъздушната база може да я трансформира в най-голямата база на НАТО в Европа до 2040 година Американската войска я употребява от 1999 година
 Путин още веднъж се отхвърли, че се готви за война с НАТО
Путин още веднъж се отхвърли, че се готви за война с НАТО

Русия защитавала посредством специфичната военна интервенция руснаците в чужбина

" Разширяването на румънската военновъздушна база е следващото доказателство, че Северноатлантическият блок продължава своята необуздана милитаризация в Източна Европа и Черноморския район ", акцентира съветското външно министерство.

То уточни, че " насилственото подсилване на съдружните качества се прави и в Полша и балтийските страни ".

" Подобна активност на членовете на НАТО е провокативна, изостря военното напрежение по нашите граници и основава спомагателни закани за сигурността на Русия. Всичко това има за цел да приготви съдружниците от Алианса за евентуален конфликт с нашата страна ", означиха от съветското Министерство на външните работи.

" Ще следим развиването в Румъния, ще оценяваме зараждащите опасности и ще ги вземаме поради по време на военното обмисляне ", прибавиха от министерството.
 Лойд Остин: НАТО ще бъде замесен във война, в случай че Русия победи в Украйна
Лойд Остин: НАТО ще бъде замесен във война, в случай че Русия победи в Украйна

Той е уверен, че Путин няма да спре в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР