Деймиън Мая събмитна Бен Аскрен във вълнуваща битка на галавечерта

...
Деймиън Мая събмитна Бен Аскрен във вълнуваща битка на галавечерта
Коментари Харесай

Мая събмитна Аскрен и спечели дуела на граплърите

Деймиън Мая събмитна Бен Аскрен във вълнуваща борба на галавечерта UFC on ESPN+ 20 в Сингапур. Това беше дълго чаканият конфликт сред двамата спрягани за най-хубави граплъри в организацията, като с успеха си Мая даде сериозна поръчка за неподправено великолепие, без значение че няма шампионски колан, с който да се похвали. Аскрен пък загуби втори следващ конфликт в най-голямата ММА промоция в света, а успеха му над Роби Лоулър в дебюта му остава обхваната в несъгласие, тъй че кариерата му откъм резултати досега не се развива по предначертания проект.

Мая подчини съперника си с риър-некед-чоук в третия рунд, а за изненада на всички, борбата предложи много страйкинг замени в стойка, макар че бойците бяха построили репутацията си с уменията в бразилско жиу-жицу.

Аскрен имаше успеваемост в стремежите си да повали на земя противника и да застане върху него, само че не съумя дълготрайно да поддържа надзор от горната страна, както и да нанесе забележителен граунд-енд-паунд. Мая пък през цялото време гледаше да измори съперника със страйкинг и към края на срещата реализира проекта си - той точно с юмруци си отвори път към опит за събмишън, който реализира брилянтно.
Аскрен към този момент има 19 победи и 2 загуби в ММА, само че статистиката му в UFC е негативна - 1-2, до момента в който Мая към този момент е втори в историята на UFC с 22-те си победи (Доналд Серони има 23) и остава с 9 провали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР