Деймиън Лилард отбеляза 41 точки за успеха на Милуоки Бъкс

...
Деймиън Лилард отбеляза 41 точки за успеха на Милуоки Бъкс
Коментари Харесай

Деймиън Лилард отбеляза 41 точки за успеха на Милуоки Бъкс над Лос Анджелис Клипърс

Деймиън Лилард означи 41 точки за триумфа на Милуоки Бъкс със 113:106 над Клипърс в шампионата на Националната баскетболна асоциация. С този триумф Милуоки има към този момент 41 победи и е на 2-о място в цялата Източна конференция. Победата е шеста поред за Бъкс.

Боби Портис добави 28 точки и 16 битки, макар че стартира мача от пейката, а Патрик Бевърли остана с 12 пункта и 9 битки против някогашния си тим.

Голямата звезда на отбора от Милуоки Янис Адетокумбо пропусна срещата поради контузия на ахилесовото сухожилие на левия крайник, само че и без него съотборниците му се оправиха.

За тима на Клипърс, който води в Тихоокеанската дивизия с 39/21, по 29 точки вкараха Джеймс Хардън и Пол Джордж, а Каули Леонард добави 16. Ивица Зубац взе 11 битки, само че това не оказа помощ да бъде предотвратена първата загуба след две следващи победи.

Изоставайки с 6 точки 5:33 минути преди края, играчите на Милуоки направиха серия от 15:0 точки, с цел да пернат със 105:96 минута и 58 секунди преди края на срещата. Четири следващи точки на Клипърс редуцира преднината на Милуоки, само че два следващи коша на Портис циментираха триумфа на домакините от Уисконсин.



Лейкърс реализира победа над Оклахома сити със 116:104, само че към момента стои на 9-о място в Западната конференция в не изключително преференциална позиция преди началото на плейофите. Ветеранът ЛеБрон Джеймс се отличи с 19 точки, 11 битки и 8 асистенции. Поражението за Оклахома Сити означаваше, че те ще се разделят с 1-ата позиция в Северозападната дивизия, изместени от Минесота.

Д’Анджело Ръсел наниза 26 точки за домакините, от които пет тройки. Антъни Дейвис добави 24 точки, както и взе 12 битки. Лейкърс записва 10-а победа в последните 14 срещи, само че към момента е надалеч даже да измести Сакраменто. Шей Гилджъс-Александър вкара 20 за Оклахома Сити, Чет Холмгред пък 15, а двамата взеха по 7 битки под кошовете.

Мемфис Гризлис се оправи с Бруклин със 106:102 с връх за сезона на Люк Кенард, вкарал 25 точки. Мемфис имаше до през днешния ден серия от пет следващи провали и щеше да стане и шесто, само че съумяха да задържат стремежа на Бруклин в личната им зала. Гризлис имат 21/41 и са в долната половина на класирането на Запад.

Кенард обаче би трябвало да бъде удовлетворен, тъй като вкара шест тройки, също персонален връх и взе две битки при 99:90 три минути преди края. Ник Клакстън отговори с 21 точки за Нетс.

Минесота излезе отпред в цялата Западна конференция след триумфа над Портланд със 119:114 и 25 точки на Руди Гоберт. Също по този начин той взе 16 битки, а Майк Конли добави 19 пункта и 7 взети топки под кошовете.

Анфърни Симънс отговори с 34 пункта за Портланд, а също по този начин и подаде 14 паса. Новобранецът на отбора Дуоп Рийт повтори най-хубавото си показване от предходната година с 26 точки. Въпреки серията от 8:0 точки за Трейлблейзърс в последните минути, тя не им оказа помощ да избегнат провалянето. Портланд си остава на последното място в Северозападната дивизия със 17 победи и 43 провали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР