Дейм Естер Рантцен разкри, че е оптимистично настроена“, че асистираното

...
Дейм Естер Рантцен разкри, че е оптимистично настроена“, че асистираното
Коментари Харесай

Асистираното умиране трябва да бъде легализирано в Обединеното кралство, за да се даде на хората „достойнство“ – Резултати от анкетата на Mirror

Дейм Естер Рантцен разкри, че е „ оптимистично настроена “, че асистираното умиране ще бъде легализирано в Обединеното кралство – както приканват повече от 5500 читатели на Mirror за законова смяна.

Това идва откакто създателят на Childline се записа в основаната в Швейцария клиника за евтаназия Dignitas, откакто му беше диагностициран терминален рак на белия дроб. Телевизионният оператор организира акция за узаконяване на асистираното от доктор самоубийство, с цел да спести на фамилиите болката да гледат по какъв начин техните близки страдат.

Говорейки по Radio Times тази седмица, тя сподели: „ След като ми беше диагностициран рак на белия дроб в четвърти етап, в този момент, на 83-годишна възраст, съм отдадена на нова акция, близка до сърцето ми – да трансформира закона за асистираното умиране.

„ Оптимист съм за вероятността това да бъде легализирано в границите на 10 години, тъй като в този момент има голямо болшинство от обществото в интерес на смяната. Законът сега просто н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР