Деянията са извършени във Варна на 15 септември 2022 год.

...
Деянията са извършени във Варна на 15 септември 2022 год.
Коментари Харесай

Съдът реши съдбата на 18-годишен за кражба и лека телесна във Владиславово

Деянията са осъществени във Варна на 15 септември 2022 год. 18-годишният обвиняем, тогава малолетен, само че откакто разбирал свойството и смисъла на осъщественото и можел да управлява постъпките си, лишил сгъваем нож и несесер с такъми от оставен за малко  незаключен автомобил. Непосредствено по-късно, с цел да прикрие кражбата и да избяга, подсъдимият юноша блъснал на земята пострадалата жена, като й предизвикал лека телесна щета, оповестиха от Районен съд-Варна.

Престъплението е осъществено рано сутринта на междублоков паркинг в квартал " Владиславово ". Пострадалият притежател на автомобила, до момента в който изчаквал на потегляне за работа брачната половинка си, оставил нещата си незаключени в колата и решил да отскочи до прилежащ павилион за закуски.

От обстановката незабавно се възползвал намиращия се наоколо малолетен, който влезнал в колата и скрил под облеклата си инкриминираните непознати движимости. Собствениците го заварили на мястото на престъплението и незабавно подали сигнал на тел.112, само че в опит да се измъкне подсъдимият юноша блъснал и ритнал на земята дамата, която получила травми и кръвонасядания по крайниците.

18-годишният обвиняем е осъждан. По силата на реализирано сред страните и утвърдено от Районен съд - Варна съглашение с самопризнание на виновността, за всяко от деянията  му бяха избрани обособени санкции, като той следва да търпи най-тежкото от тях – 10 месеца отнемане от независимост, изтърпяването на което се отсрочва с изпитателен период от 3 години.            

Направените разходи по делото се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е  финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР