Деяна Бъчварова е едва на 20 години. Тя е умно,

...
Деяна Бъчварова е едва на 20 години. Тя е умно,
Коментари Харесай

20-годишно момиче е неподвижно вече 7 месеца! Борбата за живота й продължава

Деяна Бъчварова е едвам на 20 години. Тя е мъдро, красиво и положително момиче, което в никакъв случай не е имало здравословни проблеми до 19-тата си година.

На 9 април 2022 година ориста изправя Деяна и нейните близки пред огромна борба за живот, която би трябвало да преодолеят. Здравето на Диди ненадейно се утежнява, в резултат на кръвоизлив в мозъка. Оперирана е по неотложност в МБАЛ " Пирогов ". Диагнозата е АВМ (артериално-венозна малформация). Месец по-късно е осъществена втора интервенция, само че малко след нея Деяна получава кръвоизлив на цялото дясно полукълбо на мозъка и изпадна в кома.

45 дни по-късно тя отворя очи, само че стартират инфекции, в това число гъбичен сепсис, грозящ живота ѝ. Посрещна своя 20-и рожден ден в доста тежко положение, само че с помощта на нейната мощна воля за живот и на кръводарители от цялата страна, Деяна съумява да се пребори. Още тогава GlasNews насочи зов към всички българи да дарят кръв за младото момиче.

На 30.09.2022 година е изписана е от МБАЛ “Пирогов ” със постоянни витални индикатори. За да е под лекарско наблюдаване, рекомендацията на лекуващите лекари е да се настани в приют, само че всички лечебни заведения и приюти в България отхвърлят да я одобряват, поради извънредно тежкото ѝ положение.

Родителите ѝ са принудени да приберат Диди у дома, заради неналичието на друга опция. Безизходицата кара околните да потърсят помощ зад граница. Получават оферта от турската болница “Истанбул Медипол Мега Университетска Болница ”, които дават отговор, че могат да поемат рехабилитацията. Цената на лекуването при тях е: 1.250 евро за престой и сеанс физиотерапия дневно за 6 месеца - т.е 225 000 евро. В сумата не влизат проучвания, както и сумата на всеки иден обзор - 80 евро.

Семейството се приготвя за пътешестване към Турция, само че Деяна се утежнява и още веднъж е призната в реанимацията на МБАЛ “Пирогов ”.
Актуалното ѝ положение постанова първо да бъде настанена в болница, в която да бъде долекувана сложно, с цел да се подобрят виталните ѝ индикатори. Едва след стабилизиране на общото положение може да стартира рехабилитация. Семейството получава единодушие за лекуване в една от най-хубавите лечебни заведения в Истанбул - Memorial Ataşehir Hospital.

Офертата е на стойност 15 000 евро.

Стойността на офертата е за 10 дневен интервал на проучване и лекуване, като по отношение на нейното положение на място ще се реши дали ще се нуждае от по-дългосрочно лекуване преди рехабилитацията. Лечението на Деяна ще коства сред 225 - 300 000 евро, тази сума е непостижима за фамилията ѝ, само че се надяват, че благодарение на хора с огромни сърца, ще съумеят да се преборят за живота на Деяна!

Към момента Деяна е в МБАЛ „ Пирогов “, неподвижна към този момент 7 месеца, само че бореща се за живота си!

Всяко подаяние е късмет за това прелестно момиче!
Заедно ще успеем да съберем нужната сума от 300 000€!

Дарителска сметка за набиране на средства:
" Интернешънъл Асет Банк " АД
BIC: IABGBGSF
IBAN: BG41 IABG 7459 5000 1555 01
PayPal:DEYANA20
Титуляр на сметката:
Павлина Стоянова Петрова (майка), в интерес на Деяна Веселинова Бъчварова.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР