Деян Донков получи отличието за най-добра мъжка роля на театралния

...
Деян Донков получи отличието за най-добра мъжка роля на театралния
Коментари Харесай

Моноспектакълът Една българка е най-добро представление на Нова БГ драма

Деян Донков получи оценката за най-хубава мъжка роля на театралния фестивал Нова българска драма в Шумен. Той бе номиниран за облика на Вено в моноспектакъла Камбаната по романа на Недялко Славов – мощно преобразяване, подминато от тазгодишните награди Икар и Аскеер.

 

Журито на фестивала присъди групова премия за най-хубава женска роля на актрисите Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова за превъплъщенията им в спектакъла Боклук от Елена Телбис в Театър 199, който донесе наградата за най-хубава постановка на проф. Ивайло Христов и сграбчи премията на публиката.

 

Една българка  – моноспектакъл на актрисата Снежина Петрова по едноименния роман на Иван Вазов, режисиран от Десислава Шпатова, получи самопризнание за най-хубаво зрелище на събитието.

Кети Маринова бе отличена за сценографията на спектакъла Активно вещество на Форсмажор студио – София, а  Асен Аврамов – за музиката за Една българка на Легал арт център.

 

Тази година журито в състав режисьорът проф. Пламен Марков (председател), проф. Камелия Николова, проф. Светослав Кокалов, доцент Евгения Иванова и актрисата Янина Кашева не присъди премия за драматургия.

 

Програмата на фестивала включваше 11 спектакъла в конкурсната стратегия, още два – в съпътстващата, както и три детски представления.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР