Дея спорт осъществи пълен обрат, за да надиграе състава на

...
Дея спорт осъществи пълен обрат, за да надиграе състава на
Коментари Харесай

Дея спорт обърна ЦСКА и взе преднина в четвъртфиналния сблъсък от волейболното първенство

Дея спорт реализира цялостен поврат, с цел да надиграе състава на ЦСКА с 3:2 (20:25, 22:25, 25:19, 25:23, 15:11) в първи двубой сред двата отбора от четвъртфиналите на мъжкото волейболно състезание.

В зала " Младост " в Бургас двата отбора оправдаха упованията за доста оспорвана среща, която опълчи 3-я против 4-я в класирането от постоянния сезон на българския шампионат.

В първите два гейма обаче развоя на мача не предвещаваше сходна развръзка, защото волейболистите на ЦСКА се възползваха от грешките в играта на своя противник и след 25:20 и 25:22 в своя изгода си осигуриха стабилен задатък от 2:0 в геймовете.

Играчите на Дея спорт въпреки всичко започнаха да намират правилния темп в третия гейм и го завоюваха безапелационно с 25:19, а по-късно измъкнаха и оспорваната четвърта част с 25:23, с цел да вкарат мача в тайбрек.



В решителния пети гейм обрати още веднъж не липсваха, като до 10:10 двата отбора на няколко пъти си размениха водачеството. В заключителните моменти на срещата обаче вездесъщият в този дуел Валентин Братоев направи разликата сред двата отбора и обезпечи крайния триумф в интерес на бургазлии след 15:11.

Именно Братоев стана най-резултатен за своя отбор с 24 точки, а Николай Учиков добави 19. От другата страна пък доста мощен мач за ЦСКА изигра диагоналът Димитър Димитров, който заби 29 пункта.

Реваншът сред двата отбора в зала " Васил Симов " в София е на 6 април (четвъртък) от 18.00 часа. Играе се до две победи от три срещи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР