Дея спорт (Бургас) записа трета победа в първенството при мъжете

...
Дея спорт (Бургас) записа трета победа в първенството при мъжете
Коментари Харесай

Дея Спорт с драматичен успех над Левски

Дея спорт (Бургас) записа трета победа в шампионата при мъжете - Супер Волей. Воденият от Венцислав Симеонов отбор надви над Левски София с 3:2 (25:21, 25:15, 21:25, 22:25, 15:12) в мач от четвърти кръг, изигран в зала " Младост " в морския град.

Дея заема пета позиция с 8 точки (3 победи, 1 загуба), " сините " са десети с 5 точки (1 триумф, 3 поражения).
 Хебър е новият притежател на Суперкупата на България
Хебър е новият притежател на Суперкупата на България

Драма в Стара Загора

Волейболистите на Дея преобладаваха през цялото време на срещата. В средата на гейма левскарите се приближиха, а при 17:17 и изравниха, само че не съумяха да преодолеят амбициозния отбор от морския град. Бургазлии бяха по-ефективни от противника на множеството детайли, като офанзивата бе основна за триумфа в първата част.

Във втората част домакините още веднъж потеглиха стремително (3:0), само че последователно гостите наваксаха изоставането си. Въпреки това проблемите в полето на " сините " продължиха, момчетата на Венцислав Симеонов още веднъж тормозеха със сервис столичани. Атаката на Дея спорт също работеше по-добре, както и отбраната, и това оказа своето въздействие. До края ситуацията не се промени и бургазлии поведоха с 2:0 гейма с безапелационна игра.

Двата тима започнаха равностойно в третия гейм, само че последователно Дея оформи дребна преднина. " Сините " обаче не се отхвърлиха и стопиха задатъка, като направиха поврат след две сполучливи блокади. В идващите минути превъзходството им се резервира и пасивът бе понижен на 1:2 гейма. За разлика от предходните елементи, в тази офанзивата на гостите бе на по-високо равнище, както и посрещането.

В четвъртата част домакините потеглиха мощно, само че бяха догонени от левскарите, които осъществиха серия след 6:10. Това активизира състезателите на Дея, само че играта продължи точка за точка. След 12-та точка волейболистите на Андрей Жеков набраха инерция и излязоха напред. Показателите им се усъвършенстваха и това донесе триумфа. Така резултатът бе подравнен и мачът влезе в тайбрек.

Там играта стартира равностойно, след което " синият " отбор продължи възходящо и оформи преднина. Домакините настигнаха противника при 8:8 и 10:10, което вкара конспирация. Дея поведе, като съумя да удържи темпото и да завоюва мача след 15:12 и крайното 3:2 гейма.

Най-резултатен бе Виталий Василиев с 23 точки (2 аса, 1 блокада), 20 точки добави Леон Тончев (1 ас, 5 блокади).
 ЦСКА победи в дербито на НВЛ
ЦСКА победи в дербито на НВЛ

" Червените " реализираха втория си триумф през новия сезон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР