Девствена природа, скрита зад пясъчни дюни скоро ще бъде достъпна

...
Девствена природа, скрита зад пясъчни дюни скоро ще бъде достъпна
Коментари Харесай

Саудитска Арабия се отваря за туристи, пуска ги и по свещените места


Девствена природа, скрита зад пясъчни дюни скоро ще бъде налична за туристите, които желаят да посетят една от най-консервативните страни в света.

Саудитска Арабия ще стартира да издава туристически визи този месец и се надява да притегли огромен брой туристи. До момента се позволяваше единствено на поклонници да посещават Мека, Медина и Джеб. Визи се издаваха също на пътуващите поради бизнес и на хората, които имат родственици в Саудитска Арабия, съобщи БГНЕС.

Сега принцът на Саудитска Арабия обаче не се цели единствено в туристите.

Саудитците харчат повече от 26 милиарда $ годишно отвън кралството за развлечения, артикули и услуги, първокласни артикули, ваканции и празненства, тъй като нито едно от тези неща не може да се откри в страната им. Принцът желае смяна, защото повече от две трети от 32-милионното население е на възраст под 35 години, което значи огромен и бързо разрастващ се пазар.

Правителството на Кралството е почнало работа по три мегапроекта с комплекси за локални и задгранични туристи, като един от тях е на Червено море. Брегова линия с дължина 100 километра ще бъде превърната в първокласен туристически регион, като на нея ще бъдат издигнати скъпи хотели, увеселителни уреди и даже лично летище. Районът ще бъде „ полу-автономна зона “, в която за чужденците няма да важат строгите закони на кралството. В комплексите няма да има разделяне по сексуален симптом, ще се позволява и използването на алкохол. Работата по плана ще стартира тази есен и ще завърши през 2022-ра година, като се чака да разкрие 35 000 работни места и да генерира доходи в размер на 4 милиарда $ годишно.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР