Девня - древна и модерна Девненецът Синан Белбер, който е командирован

...
Девня - древна и модерна
Девненецът Синан Белбер, който е командирован
Коментари Харесай

Девненец черпи китайски опит за превенция на коронавируса

 Девня - антична и модерна Девненецът Синан Белбер, който е командирован във Франция, описа каква е ситуацията там след оповестяването на пандемията. Той се намира на към 70 километра от Тулуза, край градчето Мартре Толазон, където взе участие в градежа на нова линия в локалния циментов цех и има опция да работи с китайци. Девненецът показа усещанията, които е натрупал, с вярата, че може да бъде потребен на своите съграждани и на всички българи, оповестява " Девня - антична и съвременна “.

" Всяка заран преди работа ни се мери температурата, данните се предават на китайците, които на собствен ред ги предават в Китай (предполагам на техните началници или шефове). Не позволяваме физически контакти с голи ръце, мием си ръцете доста постоянно, стараем се да не се пипаме по лицето, вървим с маски, съветвани сме на няколко дни двама-трима души да вървим до магазина и да пазарим за всички, а след работа да се прибираме вкъщи и да не се разхождаме по публични места.

Колкото до франзуците, не мисля, че към момента одобряват нещата насериозно, тъй като до момента не съм видял нито един, който да е с маска или улиците да са пусти. Хората си обикалят свободно на този стадий “, описа Белбер.

" Това, което забелязах, когато пътувах насам, беше, че по автомагистралите имаше информация на електронни табла с броя инфектирани от ковид до този миг. За наш шанс в Италия към момента не бяха затворени границите и хората обикаляха свободно, само че през вчерашния ден дойде тир от България и водачът сподели, че по пътя през Италия не е видял нито една кола да се движи по пътищата “, означи девненецът.

Той е във Франция отпреди 10 дни. Тогава в страната е имало 100 доказани случая на инфектирани с ковид, а в този момент към този момент те са към 2000.

Снощи френският президент Еманюел Макрон разгласи, че просветителната система – от детските градини до университетите, ще прекрати активността си от понеделник до ново разпореждане, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. Макрон посъветва хората на възраст над 70 години да си стоят у дома. Държавният глава съобщи, че това е най-тежката санитарна рецесия, която Франция претърпява от един век насам, и прикани всички французи да пътуват единствено в най-неотложни случаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР