Девня. Авария в клапата на процесния филтър – пречиствателно съоръжение

...
Девня. Авария в клапата на процесния филтър – пречиствателно съоръжение
Коментари Харесай

Варна: Авария в клапата на процесния филтър е причинила залпово замърсяване на въздуха от циментовия завод в Девня

Девня. Авария в клапата на процесния филтър – пречиствателно оборудване по замърсител „ прахуляк “ на суровинна мелница и пещ №7, е причина за залпово замърсяване на въздуха от циментовия цех в Девня, видяно към 18.00 часа във вторник. Това заяви Сабина Пенкова от отдел „ Атмосферен въздух “ към Регионалната ревизия по околната среда и водите във Варна в отговор на питане на Община Девня . Експертът добави, че въздухът в региона е бил нечист с варовик и мергел, само че няма по какъв начин да се разбере с какви количества.
При повредата пещ №7 автоматизирано е спряла да работи, а при необикновен режим няма правила за възможни излъчвания, изясни Пенкова. Системата за непрекъснати измервания (СНИ), която регистрира данни на половин час, е конфигурирана в комина, до момента в който източник на замърсяването в тази ситуация е площадката на завода, т.е. приказваме за неорганизирани излъчвания, добави експертката от РИОСВ-Варна.
По думите й от „ Девня цимент “ са реагирали навреме и са отстранили повредата в границите на 15-20 минути, спазвайки всички указания и уведомявайки за създалата се обстановка екоинспекцията. След превъзмогването на спешната обстановка работата на пещта е била обновена. Първата записана стойност от СНИ на комина е от 19 часа, когато са регистрирани 0.41 микрограма на кубически метър при пределно позволена норма от 20 мг/куб.м.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР