Девиците са любимата банда на българите и концертът в сряда

...
Девиците са любимата банда на българите и концертът в сряда
Коментари Харесай

Три поколения пяха с Iron Maiden на великото шоу в Арена Армеец

Девиците са обичаната тайфа на българите и концертът в сряда го доказа  - не са доста групите, на които татковци вървят със синовете и дъщерите си, че и дядовци в внуците 
Iron Maiden са обичаната група на българите и следващото им посещение в сряда потвърди това. Британските хеви метъл митове препълниха зала " Арена Армеец " в София с мегашоуто Legacy Of The Beast 2022. Това е петото им посещение у нас.

" Най-добрият концерт на Maiden в България до момента ", чуваха се оценки на почитателите след шоуто. Истината е, че на всеки концерт бандата дава най-хубавото от себе си и дългата си дискография, която стартира от 1980 година и продължава до през днешния ден. Средната възраст на шестимата е 66 година, само че това по нищо не проличава, когато са на сцената.

Още в късния следобяд правилните почитатели на Iron Maiden окупираха залата. Концертът подгряха германците Lord Of The Lost, които откриват за " девиците " в Европа. Готик метълите имат правилни фенове, а в сряда завоюваха и нови. По време на осъществяването на lord Of The Lost хиляди с фланелки, флагове и всевъзможни други атрибути на Maiden още влизаха в залата. Въпреки големите тълпи, уредниците от Fest Team се погрижиха всичко да бъде наред.  

Точно по график сцената притъмня в очакване на легендите и скоро избухва величествено с неповторими тон, светлина и декори. Без да си придават значимости и с голямо почитание към публиката, на сцената излязоха барабанистът Нико Макбрейн, китаристите Дейв Мъри, Ейдриън Смит, Яник Гиърс, водачът Стив Харис на баса и фронтменът Брус Дикинсън. Въпреки, че множеството от хората в " Арена Армеец " са ги посрещали доста пъти, само че все пак залата избухна в овации. А музикантите се отплатиха уместно.

Започната с три части от настоящия си студиен албум - епичният Senjutsu, който излезе през септември м.г. и е 16-и в кариерата им. В самурайската стилистиката на творбата декорите бяха японски, както и прическата на Брус Дикинсън. Музикантът летец навърши ще навърши 64 година след 3 седмици, само че това не му попречи да обикаля сцената близо 2 часа, да скача, да се катери и да влиза в разнообразни функции съгласно тематиката на части.

А по-късно пристигна времето на тези, които си желаят старите песни. Брус Дикинсън и компания върнаха почитателите 22 години обратно с Blood Brothers. Преди това вокалистът държа къса тирада пред публиката за раздялата с почитателите по време на пандемията. " Но всичко това завърши и към този момент сме дружно ", сподели той и множеството запя дружно с него. Последва разходка из албумите от 80-те и 90-те години. На сцената се появяваше емблемата на групата - чудовището Еди, което беше убито с дръжката на българското знаме, развяно от Брус Дикинсън на второто равнище на сцената.

Fear Of The Dark донесе кулминационната точка на другояче свръхемоционалното двучасово шоу. Парчето от едноименния албум, който се появи през 1992 година е безспорният любимец на българската аудитория и това има пояснение. Тогава за първи хората можеха да си купят легално албум на бандата. Още с първите акомпанименти залата избухна и три генерации в нея пяха с бандата, до момента в който Брус Дикинсът с маска на птица и фенер обикаляше сцената от край до край. Не са доста бандите, на които татковци вървят със синовете и дъщерите си, че и дядовци в внуците.   

След час и нещо бандата стартира да хръвля перца в публиката, благоради и се прибра зад сцената. Никой обаче не помръдна от мястото си, тъй като Maiden в никакъв случай не са правили толкоз " малко " шоу за стандартите им. След бурни овации и викания на името на легендзите, грохото бхвана " Арена Армеец ". Светлините и екраните оживяха и шоуто продължи с емблематичните песни от 80-те. Последва ново " Довиждане и благодарим ". Някои от почитателите се излъгаха да тръгнат към изходите, само че старите кучета още не бяха видели големия аероплан, който се спуска над сцената по време на осъществяването на Aces High. 

Бандата още веднъж излезе на сцената, с цел да довърши неповторимото си шоу. Iron Maiden дадоха най-хубавото от себе си. Както постоянно са го правили. А почитателите към този момент гледат към Hills Of Rock в Пловдив, където от 21 до 23 юли на три подиуми ще свирят над 50 групи. Големият хедлайнер са Slipknot, които идват за първи път в България. Очаква се във фестивалното градче да има още повече хора, след триумфа на Hills Of Rock в София преди 10 дни, когато свириха Placebo, Five Finger Death Punch и още 10 групи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР