Девинският районен съд уважи искането на Районната прокуратура за налагане

...
Девинският районен съд уважи искането на Районната прокуратура за налагане
Коментари Харесай

Побойник е на подсъдимата скамейка заради заплахи към съсед и полицай

Девинският областен съд почете настояването на Районната прокуратура за налагане на непрекъсната мярка " задържане под стража " против Петър Р., упрекнат за закана за ликвидиране, заяви Веселина Николова – заместител областен прокурор на Смолян.

В рамките на един ден са формирани две досъдебни производства за кражба и две бързи производства – за закана за ликвидиране против съгражданин и за закана за палеж против служител на реда. По три от тях той към момента не е притеглен като обвинен. Прокурор Николова посочи, че следва двете бързи производства да бъдат обединени. 

„ По време на делото 26-годишният мъж не се призна за отговорен, отхвърли да дава пояснения и изиска по-лека мярка “, добави заместител районният прокурор. 

Мъжът е задържан след тъжба на негов съгражданин за откраднато куче. По време на ареста той е буйствал, оказал опозиция и се заканвал. 

Петър Р. е осъждан за опит за ликвидиране. Срещу него има и присъда за владеене на наркотични субстанции на Софийския областен съд, която не е влезнала в действие. Има и няколко висящи досъдебни производства в София, Бургас, Девин и други градове.

Определението, с което е взета мярката за неотклонение „ задържане под стража “, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Смолян. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР