Деветте мантри, които касаят малки неща, но всяка от тях

...
Деветте мантри, които касаят малки неща, но всяка от тях
Коментари Харесай

9 мантри за щастлив ден

Деветте мантри, които касаят дребни неща, само че всяка от тях има силата да промени освен деня ви, само че и вашия живот. Ето го и листата с тях, които е хубаво да си повтаряте всеки ден.
„ Ето какво си мисля “
Това че сте по-отговорни, не значи, че сте по-умни от всички останали. Затова, когато оферирате нещо, посочете и най-малко няколко аргументи. Обосновете се с логичност, а не с състояние или власт.

Това изречение ще накара хората към вас да повярват, че търсите съдействие на равноправна основа, каквото всеки желае.
„ Това беше ужасно “
Никой не получава задоволително похвали. Никой! Изберете човек, който реализира положителни резултати във фирмата   ви, и му кажете: „ Уау, методът, по който правиш това, е страховит... “ И не се колебайте да се върнете след време към този миг. Това може даже да има по-голямо влияние върху хората, тъй като демонстрира, че към момента си спомняте какво се е случило предишния месец.

Похвалата е подарък, който не коства нищо на даващия, само че е скъп за получаващия. Започнете да окуражавате чиновниците си, околните си. Хората към вас ще ви обичат за това, а и вие ще започнете да се харесвате повече.
„ Моля “
Помислете за момента, когато давате подарък, а получателят му се усеща неловко или неудобно. Същото нещо може да се случи, когато благодарите на някого, вършиме му комплимент или го хвалите. За да не развалите момента и да извършите обстановката „ комфортна “ за другия, можете да го погледнете в очите и да му кажете: „ Благодаря ти “. Или пък „ Моля. За мен е наслаждение да кажа това (да направя това) “.

Не позволявайте благодарността, която изразявате, да подчертава върху вас, уверете се, че лицето против вас е „ под светлините на прожектора “.

„ Ще ми окажеш помощ ли? “
Когато се нуждаете от помощ, без значение от вида или от индивида, който би могъл да ви я окаже, попитайте чистосърдечно: „ Можеш ли да ми окажеш помощ? “. И в този развой ще покажете накърнимост, само че и почитание,– и предпочитание да слушате.

Всичко това са качества, присъщи на положителния водач. Както и на огромния другар.

 
„ Съжалявам “
Казвайте, че съжалявате, само че не се обяснявайте. Никога не си позволявайте да кажете, че съжалявате, а след това да започнете да се оправдавате с събитията или още по-лошо с други хора.

Приемете грешката, която сте създали, и понесете отговорността си за нея. Кажете, че съжалявате, кажете и за какво съжалявате и не обвинявайте това е.
„ Ще ми покажеш ли? “
Съветите са краткотрайни, знанието е вечно. Да знаете какво би трябвало да се направи е значимо, само че по-важно е да знаете по какъв начин и за какво да го извършите.

Когато молите някого да ви помогне, по едно и също време с това вършиме и нещо друго имплицитно показвате на лицето, което ви дава съвет или ви демонстрира нещо, че го почитате, че имате доверие в опита и умения му.

 
„ Нека ти подам ръка “
Много хора се нуждаят от помощ, само че се двоумят да я изискат. Затова не отивайте при тях с въпроса „ Имаш ли потребност от помощ? “, защото по този метод им показвате, че са слаби и уязвими.

Действайте деликатно и тактично, дайте съответно предложение. Можете да им кажете: „ Имам свободни пет минути. Мога да ти оказа помощ да завършиш това “.

 
„ Обичам те ”
Не, не на работа, само че на всички места, където в действителност го мислите, и всякога, когато го почувствате. Казвайте го на фамилията и приятелите си.

 
„ Не казвайте нищо “
Все отново от време на време е по-добре да си замълчите. Ако сте смутени по някакъв мотив или сте ядосани, по-добре не казвайте нищо.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР