Деветото издание на единствената по рода си регата Varna Channel

...
Деветото издание на единствената по рода си регата Varna Channel
Коментари Харесай

Утре стартира регатата Varna Channel Cup

Деветото издание на единствената по рода си регата Varna Channel Cup ще се организира във Варна сред 8-11 юни. Най-зрелищното ветроходно съревнование в България още веднъж ще приближи оптимално спинакери и аудитория в морска конкуренция, включваща гонка в канала на варненското езеро.

Събитието, което всяка година събира от ден на ден участници и почитатели на ветроходството ще предложи зрелищен театър на ветрилата с емблематичната си канална гонка.

Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро-факт, който разрешава яхтите да минат в непосредствена непосредственост до брега и екипажите да бъдат на една ръка разстояние от публиката. Този вид регати са изключителна атракция и развлечение за цялото семейство, позволявайки директен контакт с екипажите и оптимално близко наблюдаване на яхтите, задвижвани от естествените стихии. Зрителите ще могат да се любуват на надпреварата от брега на Аспарухово, пешеходната зона на Варненското пристанище, както и от Морската градина.

Голяма спортна конспирация се чака сред съперниците от Яхт Клуб ЛЗ Яхтинг 1991 с шкипер Лъчезар Братоев и Ветроходен клуб Понтос. След като яхта Петра, нееднократен първенец на България в своя клас, пострада тежко по време на държавното състезание предходната година, тази година екипажът на шкипер Павел Дуков ще ръководи нова яхта, а точно идентична с тази на ЛЗ Яхтинг 1991. Така феърплей съперничеството към този момент ще се организира при много по-изравнени условия, като това дава обещание да направи регатата още по-интересна за почитателите на ветроходния спорт.

Миналогодишният първенец - Яхта Шоколад с шкипер Франсоа Боп, също ще вземе присъединяване и още веднъж ще се бори за купата на варненския канал.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР