Деветото издание на благотворителния турнир по плуване Александър Русев ще

...
Деветото издание на благотворителния турнир по плуване Александър Русев ще
Коментари Харесай

Русе ще приеме деветото издание на благотворителния турнир по плуване Александър Русев

Деветото издание на благотворителния шампионат по плуване " Александър Русев " ще се състои на 24-и и 25-и август тази година в плувен комплекс " Дунав " в Русе. Събитието се провежда от фондация " Александър Русев ", а събраните средства ще отидат за построяването на водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически усложнения, оповестиха уредниците от фондацията.

Състезателите ще бъдат разграничени в две възрастови групи. В първата ще премерят сили девойки и момчета, родени през 2015 и 2016 година, а втората ще е за деца, родени през 2013 и 2014 година.

По време на събитието искащите ще могат да закупят ръчно направени произведения, с което да подкрепят благородната идея. Сувенирите са дело на майките на състезателите от тим " Златните рибки ". Той е воден от създателя и ръководител на фондацията Илиян Русев-Скури.

Състезанието е в памет на Александър Русев - наследник на Илиян Русев-Скури, чието име носи и фондацията.

През април тази година фондация " Александър Русев " сложи началото на създаване на водно-рехабилитационен комплекс за деца и възрастни с ментални и физически усложнения в Русе. Целта е той да бъде издигнат с дарения.

Илиян Русев-Скури дава безвъзмездни водни занимания с лечебна и рехабилитационна устременост на деца с увреждания от 2014-а година. За задачата той употребява басейна в постройката на Спортното учебно заведение в Русе.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР