Деветокласниците от гимназията по жп транспорт Никола Вапцаров в Горна

...
Деветокласниците от гимназията по жп транспорт Никола Вапцаров в Горна
Коментари Харесай

Наградиха двамата ученици, предотвратили жп катастрофа frognews.bg

Деветокласниците от гимназията по жп превоз " Никола Вапцаров " в Горна Оряховица Никълъс Михайлов и Йордан Киров всеки ден пътуват с бързия трен от Шумен и Търговище за учебно заведение.

 

Във влака са били и предишния четвъртък сутринта, когато се случва случаят на гара Дралфа. Тогава последният вагон, в който са били и те, попада по едно и също време на две линии, евентуално от неточност в дейностите на ръководителя на придвижването на гарата.

 

Двете момчета описаха пред кореспондента на БНР:

 

" Чухме чудноват звук от вагона, като не мина стрелката, и внезапно скочихме да забележим през прозореца какво се случва на открито. Тогава усетихме, че се движим по двата стоманени пътя ", описа Йордан.

 

" Видях вагонът по какъв начин се движи и нямаше време за размишления и за препоръки. Просто се пресегнах и внезапно дръпнах неочакваната спирачка, и спряхме ", добави Никълъс.

 

С дейностите си момчетата предотвратяват тежка влакова злополука.

 

" Щяхме или да се врежем в стълба, който беше на метър от вагона, когато спряхме, или щяхме да се обърнем грубо ", описа Никълъс.

 

Никълъс и Йордан са показали героизъм, разяснява шефът на гимназията по жп превоз Иван Чолаков.

 

" Просто момчетата са се намирали в подобаващ миг на подобаващото място и са отреагирали както би трябвало и са предотвратили това, което можеше да се случи. "

 

Освен от учебното заведение, двете момчета бяха отличени и от БДЖ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР