Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси ще продължи своята

...
Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси ще продължи своята
Коментари Харесай

Валентино Роси остава в MotoGP и през 2021 година

Деветкратният международен първенец по мотоциклетизъм Валентино Роси ще продължи своята спортна кариера най-малко още една година, откакто по-рано през днешния ден той подписа контракт с тима на Petronas Yamaha SRT в клас MotoGP.

BREAKING: ROSSI RACES ON! joins as fairytale career with Yamaha continues! |
— MotoGP™ (@MotoGP)
По този метод Доктора си обезпечи 21-ви сезон в кралския клас на мотоциклетната гран при, където има завоювани седем международни трофеи, последната от които през далечната 2009 година. Въпреки че Роси ще кара в сателитен тим, той ще се употребява с цялостна заводска поддръжка от страна на Yamaha, където прекара 15 от последните си 17 сезона в MotoGP.

„ От името на Petronas Yamaha SRT и всичките ни сътрудници желая да заявя, че е голяма привилегия за нас да посрещнем Валентино Роси – водач, който няма потребност от показване – като част от тима за идващия сезон. Неговият опит ще бъде доста скъп актив за нашия тим, който ще е в едвам своя трети сезон в MotoGP през 2021 година и сме сигурни, че ще научим доста от Валентино. В същото време, ние ще създадем всичко допустимо да му помогнем да бъде конкурентно кадърен и да оправдаем доверието, което той ни гласоподава. Готови сме за това предизвикателство “, разяснява шефът на тима, Разлан Разали.

Same Vale, different colours...

The legend continues
— MotoGP on BT Sport (@btsportmotogp)
В малайзийския тим, Роси ще си партнира със своето протеже Франко Морбидели, който единствено преди две седмици записа своята първа победа в кралския клас по време на конкуренцията за Гран При на Сан Марино на пистата „ Мизано “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР