Деветият поставен на Мастърс 1000 тенис турнира в Монте Карло

...
Деветият поставен на Мастърс 1000 тенис турнира в Монте Карло
Коментари Харесай

Григор Димитров откри сезона на клей с победа №21 за годината


Деветият подложен на Мастърс 1000 тенис шампионата в Монте Карло Григор Димитров се класира за втория кръг и по този начин стартира сполучливо сезона на червени кортове. Той записа и 21-ата си победа за сезона, което е второ най-хубаво достижение след 22-те на Яник Синер.

Най-успешният българин в този спорт се наложи над участващия с „ уайлд кард “ представител на домакините Валентин Вашро със 7:5, 6:2 на централния корт „ Рение Трети “ след час и половина игра.

Димитров завоюва жребия и избра да сервира и поведе с 30:0, само че 138-ият в света Вашро съумя да стигна до точка за пробив и я осъществя след печеливш ретур. Григор реагира мигновено и направи рибрейк, подкрепят и от две двойни неточности на противника.В десетия гейм представителят на Монако сервираше за оставане в сета. Той поведе с 40:15, само че първата ни ракета стигна до сетбол след двойна неточност на своя 25-годишнен конкурент. За страдание Димитров пресили един форхенд и топката излезе с милиметри в навън. Веднага по-късно при 5:5 се стигна до тъждество, само че Григор измъкна подаването си с втория ас в срещата. В 12-ия гейм българинът стигна до втора точка за продобиване на частта и този път съумя след бекхенд в мрежата на Вашро. Той получи овации от своя треньор за сезона на клей Дани Валверду и майка си Мария.

Григор Димитров подвигна оборотите, понижи грешките и проби за 3:1, след отличен минаващ удар по диагонала. После той затвърди, макар че направи две двойни неточности в гейма. При 2:5 монегаскът сервираше за оставане в дуела, само че 32-годишният българин стигна до два следващи мачбола. Гришо осъществя първия след топка в мрежата на противника.

Той завърши с 23 печеливши удари при 21 непредизвикани неточности.

„ Много сложен мач, бях надалеч от най-хубавото си равнище. Но мога много неща и съумях да доведа нещата до добър излаз за мене. Радвам се, че съумях да печеля ", съобщи Гришо в изявлението на корта. Следващият противник на Димитров ще бъде избран в утрешната среща сред Матео Беретини от Италия и сърбина Миомир Кецманович.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР