Девети септември е дата, променила България. Днес едни българи я

...
Девети септември е дата, променила България. Днес едни българи я
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Девети септември е дата, променила България

" Девети септември е дата, трансформирала България. Днес едни българи я честват, а други - хулят. Едно съвременно и модерно общество може да се развива не посредством ненавист, а стъпвайки на истината ", това сподели през днешния ден в Стралджа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която гостува в града. Тя добави, че на тази дата се уважава паметта на хората, които са имали блян за друго бъдеще и са загивали за него, в това число и съветските военни, дали живота си за България.

" Твърдят, че в България не е имало фашизъм, затова не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни видове убийци. И се питаш кой човешки разум може да одобри, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени?

А кое човешко сърце може да одобри, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни видове убийци? ", съобщи Нинова в речта си.
 Нинова беше в Елхово и Стралджа дружно с интернационалния секретар на парламентарната група на
© Пресцентър на Българска социалистическа партия

Нинова беше в Елхово и Стралджа дружно с интернационалния секретар на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев и представители на управлението на БСП-Ямбол.

Според нея за бъдещето след 9 септември 1944 година се акцентират грешките му и се подминават обстоятелствата на съграждането и модернизацията на България, " основаването на произвеждане, земеделие, обучение, опазване на здравето, сигурност ". " Днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни. Фактите се манипулират съгласно конюнктурния интерес ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР