Деветгодишно момче от американския град Харисбърг в щата Пенсилвания, завършило

...
Деветгодишно момче от американския град Харисбърг в щата Пенсилвания, завършило
Коментари Харесай

9-годишно дете завърши гимназия, мечтае за Космоса 


Деветгодишно момче от американския град Харисбърг в щата Пенсилвания, приключило гимназия, реши да стане астрофизик и ще учи в университет, оповестява „ Гардиън ”.

Дейвид Бологан приключва гимназия отдалечено и получава дипломата си, като става един от най-младите ученици в историята на страната. Момчето е признателно на обичаните си учители и те от своя страна декларират, че са съумели да научат доста от извънредно умния възпитаник.


„ Дейвид беше вдъхновяващо дете, той несъмнено е един от тези, които трансформират метода, по който гледате на преподаването “, сподели учителят Коди Дер.


Макар родителите на детето също да имат положително обучение, те споделиха, че развъждането на интелектуално талантлив наследник не е елементарно. „ Той е на девет години, мозъкът му е в положение да разбере доста концепции оттатък тази възраст, а от време на време даже оттатък моето схващане “, сподели майката на момчето Роня Бологан.

Момчето има амбициозни проекти. „ Искам да бъда астрофизик, да уча черни дупки и свръхнови (звезди) “, сподели той. Детето обича науката и програмирането. То към този момент е записано в интернационалния клуб на свръхнадарените Mensa.

Освен всичко друго, момчето се занимава с бойни изкуства, в които се стреми да получи черен колан. Харесва и други спортове и свири на пиано. След като Бологан прекарва един учебен срок в Bucks County College, фамилията стартира да търси подобаващи колежи и университети из страната, осведоми Дарик.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР