Деветгодишните близнаци Марина и Никола Кацарски от арт школа "Колорит"

...
Деветгодишните близнаци Марина и Никола Кацарски от арт школа "Колорит"
Коментари Харесай

Деца-близнаци от Плевен са победители в конкурс за рисунки в Индия

Деветгодишните близнаци Марина и Никола Кацарски от арт школа "Колорит " в Плевен завоюваха влиятелни награди от интернационален конкурс за рисунки в Индия, оповестиха от школата.

Марина е безспорен победител - притежател на първа премия. Отличието е с огромна стойност, тъй като е извоювано в конкуренция измежду 2 000 участници от 32 страни на възраст от 6 до 18 години, разяснява ръководителят на школата, художничката Майя Ананиева. Най-голямата премия Марина е печелила с картината си "Слънчев пейзаж ".

На Никола е присъдена Втора премия за изпратения от него "Портрет на индийка ". Спецификата на състезанието е, че участниците би трябвало да рисуват своите произведения единствено с акварелни бои, означи Ананиева. По думите й, международната наклонност е да се разпространява акварелната техника в живописта измежду професионалните художници.

Чрез този конкурс към този момент се подтикват и дребните художници да рисуват в нежната, само че сложна техника на акварелното изобразяване, посочи Ананиева, която измежду професионалните си сътрудници е приет занаятчия на акварела.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР