Деветдесет милиона евро. Толкова ще получи Лионел Меси само за

...
Деветдесет милиона евро. Толкова ще получи Лионел Меси само за
Коментари Харесай

"Барселона" продава името на стадиона, за да плати 90 млн. евро на Меси

Деветдесет милиона евро. Толкова ще получи Лионел Меси единствено с цел да подпише новия си контракт с " Барселона ", настояват медиите в Испания. В същото време клубът е подготвен да продаде името на своя именит стадион " Камп Ноу ", с цел да обезпечи въпросната сума.

По принцип бонусът при възобновяване на договора е естествена процедура в международния футбол, само че плануваният за Меси без подозрение е безспорен връх.

В проучване на каталунския вестник L'Ara се твърди, че заплатите на футболистите в " Барселона " доближават 84% от общите доходи на клуба и са в размер на 480 млн. евро. Въпросният
бонус за огромната звезда не е включен в тази сметка, тъй като се разпределя в годините до края на контракта и не е част от възнаграждението му.

За да покрият възходящите разноски, каталунците се надяват да сключат нова договорка с " Найк ". А към името на " Камп Ноу " може да бъде прикачен спонсор още от идващия сезон. Идеята е съглашението да бъде за период от 25 години на обща стойност 2100 млн. евро.

Благодарение на хеттрика на Меси против Еквадор на Аржентина няма да се наложи да играе плейоф за Мондиал 2018. Така Лео ще има задоволително свободно време, с цел да подпише новия си контракт. Заложената в него седмична заплата е изумителна - 560 000 евро.

Сделката, която ще остави Меси в " Барселона " до 2021 година, към този момент е парафирана от татко му Хорхе и брат му Родриго. Според слуховете самият футболист не желае да стисне обществено ръката на разкъсвания от рецензии президент на клуба Жозеп Бартомеу, с цел да не му прави непотребна реклама. Не е изключено договорът да бъде оповестен единствено със известие и без фотография.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР