Деветдесет и петима са осъдените за корупция в Румъния през

...
Деветдесет и петима са осъдените за корупция в Румъния през
Коментари Харесай

95-има осъдени за корупция в Румъния за два месеца, сред тях шефове на агенции, полицаи и митничари

Деветдесет и петима са наказаните за корупция в Румъния през декември и януари, заяви Националната дирекция за битка с корупцията в страната. Наказанията им варират сред шест години и шест месеца затвор, съобщи Българска телеграфна агенция.

Става дума за закононарушения, свързани с взимане и предоставяне на рушвет, търговия с въздействие, корист със служебно състояние, измами с европейски фондове. 

“Сред дефинитивно наказаните са заместител общоприет шеф на Агенцията за заплащания и намеса в земеделието (APIA), заместител общоприет шеф на Национална администрация на румънските води (ANAR), шеф на министерство, общински кмет, четирима служители на реда, 20 митничари “, се споделя в прессъобщение на Националната дирекция за битка с корупцията, изпратено до Българска телеграфна агенция. 

Междувременно Министерството на правораздаването на Румъния разгласи предложенията за длъжността основен прокурор на Върховната прокуратура и основен прокурор на Националната дирекция за битка с корупцията. Това са Алекс Флоренца и Мариус Войняг.

Алекс Флоренца е прокурор от Дирекцията за следствие на проведената престъпност и тероризма в Букурещ.

Мариус Войняг е заместник-ръководител на отдела “Наказателно гонене и криминалистика ” в Главната прокуратура и някогашен началник на Службата за битка с икономическата и финансовата престъпност в границите на Дирекцията за следствие на проведената престъпност и тероризма в Букурещ, оповестява G4Mediа, представена от Диджи24.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР