Деветдесет и един души загинаха в столицата на Сиера Леоне

...
Деветдесет и един души загинаха в столицата на Сиера Леоне
Коментари Харесай

Взрив на цистерна уби 91 души в Сиера Леоне

Деветдесет и един души починаха в столицата на Сиера Леоне Фрийтаун през вчерашния ден при детонацията на цистерна с гориво, оповестиха централната морга и локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Правителството към момента не е удостоверило броя на починалите, само че началникът на централната държавна морга във Фритаун сподели, че тя е приела 91 тела след детонацията.

Сред жертвите са хора, които се стекли да събират гориво, течащо от пробитата цистерна, сподели в свое известие във " Facebook " Ивон Аки-Сойер, кметицата на пристанищния град.

" Имаме толкоз доста жертви, обгорели тела ", сподели Брима Буре Сесай, началникът на Националната организация за ръководство на бедствията в свое видеосъобщение от мястото на злополуката, споделено по интернет. " Това е ужасна, ужасна акцидент ", добави той.

На необятно споделени в интернет изображения, чиято меродавност към момента не е доказана, се виждат няколко тежко обгорени жертви, лежащи на улицата на фона на вилнеещ в няколко близки магазина и къщи пожар.
Аки-Сойер назова видеата и фотосите " трудно " мъчителни.

Кметицата сподели, че към момента не е изяснена цялата степен на вредите и добави, че полицията и заместникът й са на сцената, с цел да оказват помощ на чиновниците от организацията за ръководство на бедствията.

" Поднасям дълбоките си съболезнования на фамилиите, които са изгубили близки и тези, които са били осакатени вследствие на бедствието ", сподели в свое известие в " Туитър " президентът Джулиъс Маада Био. " Правителството ми ще направи всичко, с цел да поддържа засегнатите фамилии ", добави той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР