Девет загинали и над 70 изчезнали е равносметката след опустошителните

...
Девет загинали и над 70 изчезнали е равносметката след опустошителните
Коментари Харесай

70 души изчезнаха в наводненията в Германия. Обявено е извънредно положение |

Девет починали и над 70 изчезнали е равносметката след опустошителните наводнения в Западна Германия.

Бурята " Бернд " унищожи доста къщи и докара до оповестяване на изключително състояние в страната. На помощ е извикана и армията. 

В провинция Северен-Рейн Вестфалия също има жертви - двама пожарникари са изгубили живота си, до момента в който са се опитвали да оказват помощ. Много дребни поточета и цели улици са превърнати в пълноводни реки. Мнозина са останали заключени по домовете си поради високата вода. Спасители не могат да доближат до тях с лодки, по тази причина се чакат интервенции по въздух.

Заради неналичието на електричество управляващите започнаха да изтеглят близо 500-те пациенти на болничното заведение в Леверкузен.

В община Шулд, южно от Бон, се срутиха шест къщи на брега на локалната река и полицията записва 50-60 безследно изчезнали. Четирима тамошни поданици изгубиха живота си, а съгласно органите на реда може да рухнат и други здания, съобщи Българска телеграфна агенция.

В град Алтена има заплаха и от активизиране на свлачище, споделя локален гражданин, представен от бТВ. Човекът споделя, че през живота си не е виждал толкоз огромно количество вода. На места е прекратено електрозахранването. 

Над 1000 души са евакуирани в град Хюкесваген, евакуация има и в регионите на Золинген.  

Очакват се нови проливни дъждове през днешния ден след обед.

Двама души са починали и в Белгия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР