Девет влака са готови да евакуират жители на обсадената Луганска

...
Девет влака са готови да евакуират жители на обсадената Луганска
Коментари Харесай

Девет влака са готови да евакуират жители на обсадени населени места в Луганска област

Девет влака са подготвени да изтеглят поданици на обсадената Луганска област в Източна Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки известие в Телеграм на губернатора на региона Сергий Гайдай. Луганска област постоянно е обстрелвана от съветската войска , отбелязва организация Укринформ.

На 8 април при ракетен удар по железопътната гара на град Краматорск починаха 52 души , а 109 бяха ранени. Там, подготвяйки се за евакуация, са се намирали към 4 хиляди души, отбелязва украинската организация.

Гайдай заяви, че тази заран е било обстрелвано учебно заведение и висока жилищна постройка в Северодонецк , в обсадената част на Луганска област. За благополучие няма жертви, сподели регионалният шеф. 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден, че опасността за Киев е отслабнала, само че Украйна се готви за борба с съветските сили на изток и прикани жителите на тези региони да ги изоставен.

Гроб с телата на десетки цивилни украинци е бил открит през вчерашния ден в Бузова , освободено село край Киев, което е било окупирано от съветските сили, съобщи Ройтерс, цитирайки представител на локалната власт. Тарас Дидич, началник на община Дмитривка, сподели по украинската телевизия, че телата са открити в трап близо до бензиностанция. Броят им следва да бъде конкретизиран. Ройтерс отбелязва, че не е в положение да удостовери тази информация от самостоятелен източник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР