Девет възпитаници от ЦНСТ и Център за работа с деца

...
Девет възпитаници от ЦНСТ и Център за работа с деца
Коментари Харесай

Девет възпитаници от ЦНСТ и Център за работа с деца на улицата към Областния съвет на БЧК получиха своите заслужени „жълтици“ за отличен успех

Девет ученици от ЦНСТ и Център за работа с деца на улицата към Областния съвет на БЧК – гр. Русе получиха своите заслужени „ жълтици “ за отличен триумф през миналия Първи образователен период. Проектът „ Жълтица за шестица “ е иницииран и ръководен от Сдружение „ Верният аставник “ – Бургас, а премиите на отличниците връчи Марияна Георгиева от Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “, сътрудник в благородната самодейност за гр. Русе.

Според изискванията на плана всяко дете, настанено в ЦНСТ, получава за всяка една настояща отлична оценка, вписана в бележника, по един лев в края на всеки един образователен период, като посредством този „ финансов тласък “ се предизвикват децата от обществено слаби фамилии и такива в риск да наблегнат повече над учебниците.

Общият брой на отличните оценки на децата през първия период е 103, което се равнява на 103 „ жълтици “. Най-добър в усвояването на познания се отличи петокласникът Емил Вътев от ОУ „ Васил Априлов “, в чийто бележник са грейнали цели 32 шестици. Неговия обичан предмет е математиката, а в свободното от учене време той обича да сърфира в интернет. Втора в конкуренцията е третокласничката Николета Тодорова от СУ „ Христо Ботев “с 21 шестици. Нейните обичани предмети са математиката и физическото образование. Трета със забележително неизменност в учението е стилната дизайнерка Джансевер Събева от ПГ „ Недка Иван Лазарова “ с 14 отлични оценки.

Проектът “Жълтица за шестица ” се финансира единствено от дарения, като разполага с обединен дарителски номер 17777, на който с sms с текст NAGRADA се поддържа акцията с 1 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР