Девет загинаха при пожар във френска ваканционна къща за хора с увреждания

...
Девет тела са открити в тлеещите руини на ваканционна къща
Коментари Харесай

Девет тела са открити в тлеещите руини на ваканционна къща за хора с увреждания, която се запали в източна Франция, каза главен пожарникар.

Още двама души са в неизвестност и се опасяват, че са загинали след пожара в сряда.

„Търсим телата на онези, които не са могли да напуснат сградата“, каза пред репортери подполковник Филип Хаувилер, който ръководеше спасителните операции. „Намерени са девет тела. Две засега не могат да бъдат намерени.”

Пожарът избухна в 6:30 сутринта (04:30 GMT) и бързо опустоши сградата, казаха служители.

Ваканционната къща в град Wintzenheim, на около 70 км (50 мили) южно от Страсбург, беше наета за лятото от благотворителна организация, която се грижи за хора с обучителни увреждания.

Пожарът избухна толкова рано, че „хората бяха уловени в съня си“, каза заместник-кметът на Wintzenheim Daniel Leroy пред BFM TV.

Седемнадесет души са евакуирани, един от които е изпратен в болница, съобщиха от местната префектура. В него се казва, че изчезналите са от група хора от град Нанси, на два часа път с кола.

France 3 каза по-рано, че 11 души са изчезнали, 10 възрастни с увреждания и един служител на благотворителната организация.

Лерой каза пред BFM, че се смята, че изчезналите са били на възраст от 25 до 50 години.

Премиерът Елизабет Борн каза, че се е запътила към мястото. „Мислите ми са с жертвите и техните близки“, написа тя в социалните медии. Президентът Еманюел Макрон нарече пожара „трагедия“.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР