Девет сърни от зоопарка в Благоевград са били отровени. За

...
Девет сърни от зоопарка в Благоевград са били отровени. За
Коментари Харесай

Мор на сърни в зоопарка в Благоевград

Девет сърни от зоопарка в Благоевград са били отровени. За страдание пет от животните към този момент са умряли, до момента в който другите четири са в доста тежко положение и са интубирани от ветеринарите.

За неприятния случай се е схванало в петък вечерта, откакто като животните почнали да паднат по земята. На място е извикан екип от полицията, както и ветеринари от София, оповестява БГНЕС.

Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение, които и сега се преглеждат. Прокуратурата е образувала и досъдебно произвеждане за съзнателно умъртвяване на животни.

Зоопаркът в града е с вход свободен за всички жители. Животните живеят в среда, близка до естествената им.

Междувременно в Благоевград се появиха изказвания, че сърните са умряли, откакто са им били сложени ваксини. От Общината в града катагорично отхвърлиха това, като оттова прецизират, че животните не са били имунизирани.



Община Благоевград прави инспекция по сигнал за умъртвени животни в зоопарка, по първични данни повода е отравяне, оповестиха от общинския пресцентър. 

След подаване на сигнал на мястото на случая са се отзовали чиновници на зоопарка и звено „ Инспекторат “ към община Благоевград, след което са били извикани екипи на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, както и ветеринари от София. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение, които и сега се преглеждат. Образувано е досъдебно произвеждане, показват от общината.



Във връзка с изявления в обществените мрежи, в които се популяризира клип от мястото на случая с изказванието, че животните са убити от ваксини, Община Благоевград прецизира, че имунизация на жителите не е била осъществявана.

Категорично мога да кажа, че на животните не са поставяни ваксини, осъществено е обезпаразитяване на всички жители в зоопарка преди два дни. Оцелелите сърнички са изведени от ограждението, където живеят, мястото е почистено главно, след което те са върнати още веднъж там, съобщи шефът на зоопарка Крум Попниколов, представен от общинския пресцентър.



Община Благоевград продължава работа по случая и оказва цялостно подпомагане на способените органи, показват от пресцентъра. От там приканват жителите и гостите на Благоевград да не се доверяват на подправени информации, които се популяризират в обществените мрежи. Пълна информация за случая ще бъде предоставена, откакто следствието завърши. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР