Девет първи случая на COVID-19 бяха установени днес в Нова

...
Девет първи случая на COVID-19 бяха установени днес в Нова
Коментари Харесай

Първи случаи на COVID-19 в две френски отвъдморски територии

Девет първи случая на COVID-19 бяха открити през днешния ден в Нова Каледония, където незабавно бе оповестена строга двуседмична карантина. Френската отвъдморска територия в Южния Тихи океан до момента бе измежду дребното кътчета на планетата, свободни от ковид. Тези случаи бяха открити при следствие във връзка първия локален случай, регистриран предния ден на архипелага Уолис и Футуна, друга френска територия, ситуирана на 2200 км в източна посока.
В двете територии досега нямаше инфектирани с вируса, по-специално заради наложителната двуседмична изолираност за всички идващи там в реквизирани за задачата хотели. Откривани бяха единствено вносни случаи. Санитарна конвенция сред двете територии планува пътуващите да се движат свободно. На този стадий от следствието сега управляващите не знаят по какъв начин вирусът е проникнал на Уолис и Футуна.
По първични данни пациентът, проучен на Уолис и Футуна, е развил признаци в средата на февруари и може да се е заразил там в края на януари или по-късно, съобщи пред публицисти Тиери Санта, началник на изпълнителната власт в Нова Каледония. Този болен, работил в управлението на локален лицей, е в тежко положение и може да е изместен в болница в Нумеа, основния град на Нова Каледония, оповестиха няколко източника.
Пациентът е излязъл от карантина преди седмици, откакто е дал негативен тест за вируса, след това е отишъл на доктор поради признаците и е дал позитивна проба - което ще рече, че вирусът циркулира из острова, съобщи Ерве Жонатан, държавният висш админ на Уолис и Футуна. Властите на Нова Каледония насочиха молба към всички пристигнали от Уолис и Футуна да се подложат на самоизолация и да се записват на телефона на незабавната здравна помощ.
Мерките за сигурност във връзка със случая ще бъдат показани в детайли в понеделник, само че управляващите към този момент разкриха, че всички образователни заведения ще бъдат затворени, а дейностите, които не са нужни - неразрешени. Вече са имунизирани с първа доза 5210 локални поданици, а 1603 - и с втора. Тиери Санта се ангажира "да форсира акцията ".
Според изследване от 2020 година над 70 на 100 от общо към 11 000 поданици на Уолис и Футуна страдат от затлъстяване, рекорден е и броят на хората с диабет, заради което популацията е изключително уязвимо към ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР