Девет от 19-те министерства в Аржентина губят самостоятелния си статут

...
Девет от 19-те министерства в Аржентина губят самостоятелния си статут
Коментари Харесай

Аржентина съкрати наполовина броя на министерствата

Девет от 19-те министерства в Аржентина губят независимия си статут за редуциране на бюджетните разноски, заяви пресслужбата на президента, представена от БГНЕС.
„ Министерствата на околната среда и устойчивото развиване, енергетиката, туризма, заетостта, селското стопанство, опазването на здравето, културата, науката и технологиите стават държавни ръководства “, гласи известието.
По информация от държавното управление Енергийното министерство ще влезе в състава на Финансовото ведомство, а опазването на здравето ще отиде към Министерство на общественото развиване. Министерствата на образованието, науката и културата стават едно цяло. Туризмът и околната среда ще бъдат на непосредствено послушание на президентската администрация.
Преди това президентът Маурисио Макри разгласи своето решение да редуцира на половина броя на министерствата по отношение на икономическите компликации, които претърпява страната. Промяната на структурата на държавното управление влиза в комплекса от ограничения, които управляващите подхващат за редуциране на бюджетните разноски.
През май Буенос Айрес беше заставен да се обърне към Международния валутен фонд, откакто през първите пет месеца от годината националната валута загуби 255 от цената си. В момента курсът на песото към този момент е паднал с над 50%. Поради внезапния срив на цената на националната валута, от държавното управление оповестиха, че инфлацията ще надмине плануваните 15%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР