Девет нови или основно ремонтирани детски градини ще бъдат отворени

...
Девет нови или основно ремонтирани детски градини ще бъдат отворени
Коментари Харесай

Столична община обеща 9 нови детски градини до края на 2020 г.

Девет нови или главно ремонтирани детски градини ще бъдат отворени в София до края на годината, заяви зам.-кметът по обучение в Столичната община доцент Тодор Чобанов. По думите му, по този начин ще бъдат обезпечени към 600 нови места.
"Тези места, над 600, ще бъдат регулярно пускани в Инженерингова стопанска организация ОДЗ да могат да се класират родителите, да вършат кандидатури на децата, и, несъмнено, припомняме, че от есенното класиране - на 30 август, към 1 500 места ще бъдат преместени в общата опашка. Сега към 400 деца са признати на трето класиране в столичните ясли и детски градини ", съобщи Чобанов пред БНР. Той инспектира строителните действия в ДГ №20 "Жасминов парк ", която след ремонта си ще има с 50 места повече - общо 200, като една от двете нови групи ще бъде яслена.
Въпреки уверенията за откриване на нови места, за на следващия ден е плануван нов митинг поради неналичието на задоволително места в детските градини. Той би трябвало да се състои от 17,30 ч. пред Министерския съвет и ще е под наслов "Децата на България не се разиграват на лотария ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР