Девет милиона души са починали преждевременно през 2019 година заради

...
Девет милиона души са починали преждевременно през 2019 година заради
Коментари Харесай

9 милиона са починали от замърсяване през 2019 година

Девет милиона души са умряли прибързано през 2019 година поради разнообразни типове замърсяване, излиза наяве от оповестено в сряда изследване на списание “Лансет”, съобщи Франс прес.

Един на всеки шест преждевременни смъртни случая е обвързван със замърсяването и в частност неприятното качество на въздуха. Замърсяването и изхвърлените в атмосферата, водата и почвата боклуци рядко убиват непосредствено, само че са в основата на тежки заболявания на сърцето, тумори, респираторни проблеми и остри стомашни разстройства.

“Ефектът на замърсяването върху здравето остава доста по-голям от този на войната, тероризма, маларията, ХИВ, туберкулозата, опиатите и алкохола. Смъртните случаи, дължащи се на замърсяването, са почти колкото тези, породени от тютюнопушенето”, заключи Ричард Фулър, основният координатор на отдела на “Лансет”, занимаващ се с въздействието на замърсяването върху здравето.

През 2019 година 6,7 милиона смъртни случая се дължат на замърсяването на въздуха, 1,4 милиона на замърсяването на водата, а 900 000 на отравяне с олово.

През 2000 година замърсяването на въздуха от индустрията са умряли към 2,9 милиона души, до момента в който през 2019 година тази стойност е била 4,5 милиона, се споделя още в изследването, представено от Асошиейтед прес.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР