Девет месеца по-късно политическата ситуация в страната е такава, че

...
Девет месеца по-късно политическата ситуация в страната е такава, че
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Политиците често оправдават своите неуспехи с държавната администация

Девет месеца по-късно политическата обстановка в страната е такава, че вниманието продължава да бъде ориентирано към сформиране на държавно управление. Ако отклоним взор за малко от имената на претендентите за министри, ще видим хората в администрацията, които също по този начин са чиновници на администрацията.

Това съобщи премиерът Гълъб Донев в началото на държавното съвещание.


" Днес в осъществяване на законовите си отговорности Министерски съвет ще приеме доклад за положението на държавната администрация през 2022 година Обикновено на този документ се обръща едва внимание, а в множеството случаи темата за администрацията се експлоатира от политиците в отрицателен подтекст. Включително като оправдание за личните им неуспехи ", уточни министър-председателят.

" Бързо беше забравено, че същата тази администрация през 2018 година проведе българското председателство на Европейски Съюз. Тогава незнайни на обществото хора водеха десетки формати на съюза и получиха самопризнание от Европейска комисия и други страни членки за високия си професионализъм. Това беше доказателство, че при ясни цели българската администрация е в положение да извърши предназначението си и да потвърди своята висока експертиза ", добави Гълъб Донев.

 

И добави: Провежданите промени в администрацията са една от значимите предпоставки за приемането на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване. В характерните български условия на продължителна политическа неустановеност администрацията е един от главните фактори за непоклатимост при действието на страната. Неслучайно една от основните цели, които си поставихме при встъпването си в служба като служебно държавно управление беше да възстановим положителното взаимоотношение сред институциите и да създадем атмосфера на работа, в която всеки безкористен и способен държавен чиновник може да отстоява своята позиция на специалист без боязън от политически напън, уточни министър-председателят.

Ние сме държавно управление на действието в екип с помощта на взаимната ни работа с хората в държавната администрация, приключи Гълъб Донев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР