Девет месеца от БСП последователно казвахме, че управлението на сглобката

...
Девет месеца от БСП последователно казвахме, че управлението на сглобката
Коментари Харесай

Иван Ченчев: И БСП не иска третия мандат. Този парламент е изчерпан

„ Девет месеца от Българска социалистическа партия поредно казвахме, че ръководството на сглобката е нездравословно и за страната, и българските жители и че на това би трябвало да се постави край. Че в един миг сглобилите се в името на това единствено да си разпределят порциите във властта - ще се разглобят. И че ще отидем на избори. Така и се случи ”.
Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Ченчев пред Нова телевизия през днешния ден.


„ Казахме, че не може да се пазариш за постове, да разпределяш страна, а в това време да не правиш нищо за хората, да не предлагаш никакви политики. Това не е държавно ръководство. На всичкото от горната страна – в сглобката са диаметрално противоположни – и като партии, и като полезности. Ако изобщо можем да приказваме за полезности след всичките тези договаряния, които видяхме – с цел да запазят персоналния си интерес, да се изперат, с цел да се спасят от правораздаване ”, уточни социалистът.


За гласуването на следващия ден: „ Ставали сме очевидци на всичко. Но, нямам доверие нещата да останат по този начин. България отива на избори. Може би някои се подсигуряват - да има категорично решение на Народно събрание по този въпрос, с цел да няма две отзиви и връщане обратно ”, разяснява зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.
Иван Ченчев съобщи безапелационната позиция, че Българска социалистическа партия няма да извърши третия мандат, в случай че й бъде връчен, освен това социалистите към този момент приканиха президента да не им го връчва. „ Този парламент е привършен ”, добави той.


„ Най-добрият вид, и с цел да бъдат спестени средства, е избори 2 в 1 ”, сподели националният представител от Българска социалистическа партия като изрази вяра в идващия парламент партиите най-сетне да стартират да приказват за малко повече държавност и се обединят към национални цели. Защото, за този цирк, който следим към този момент толкоз време колкото са отговорни Политическа партия и Демократична България, тъкмо толкоз са отговорни и ГЕРБ, и Борисов ”.


„ Вярвам, че хората ще оценят тези, които оферират политики, които са поредни, държат на думата си и извършват обещаното, хората ще изберат сигурното. Българска социалистическа партия сме партията, която не съобщи гласоподавателите си, можем за застанем още веднъж пред тях и да продължим напред. Готови сме за избори ”, заключи социалистът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР