Девет жени бяха осъдени в Тунис на до 25 години

...
Девет жени бяха осъдени в Тунис на до 25 години
Коментари Харесай

Тунизийски съд вкара в затвора девет жени за участие в терористична клетка


Девет дами бяха наказани в Тунис на до 25 години затвор по обвинявания в основаване на терористична клетка и обмисляне на убийството на министър, съобщи Франс прес, като се базира на локални медии.

Присъдите по процеса, воден от 2016 година, били постановени във вторник. Терористичната клетка била формирана единствено от дами.

Две от тях, в това число създателката на групата, бяха наказани на по 25 години затвор за " терористични актове " от Наказателната камара на Първоинстанционния съд в столицата Тунис. Седем от обвинените получиха присъди от 3 до 14 години затвор.  Последната съдена жена бе оправдана.

През 2016 година в обществените мрежи се разпространиха изказвания за опит за ликвидиране на тогавашния вътрешен министър Хеди Маждуб, до момента в който е бил на посетители при родителите си - нещо, което неговата пресслужба отхвърли.

Според частното тунизийско радио " Мозаик Еф Ем " измежду наказаните дами е съседка на родителите на министъра, упрекната, че е предоставила информация за визитите му при неговото фамилията.

Цитираните локални медии не дадоха повече детайлности за случая, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР