Девет години затвор постанови Варненският окръжен съд за 25-годишния Петър

...
Девет години затвор постанови Варненският окръжен съд за 25-годишния Петър
Коментари Харесай

Шест години затвор за шофьор без книжка, убил велосипедист във Варна

Девет години затвор постанови Варненският областен съд за 25-годишния Петър Здравков, който умъртви на пешеходна пътека във Варна 39-годишния Мартин Чикалов през септември.
 

Наказанието обаче ще бъде редуцирано с една трета, защото Здравков призна виновността си и изиска делото против него да се гледа по съкратената процедура. Така виновният водач ще прекара зад решетките 6 години.
 
В началото на днешното правосъдно съвещание беше отхвърлено настояването на отбраната процесът да е при закрити врата и делото стартира всъщност.



Тежкият пътен случай стана на 10 септември т.г. на бул. " Приморски " във Варна . Според обвиняването, шофирайки с превишена скорост персоналния си автомобил, Петър Здравков блъска пресичащ велосипедист , след което напуща местопроизшествието. Вследствие на случая 39-годишният Мартин Чикалов умря .-->
 
От обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна стана ясно, че Петър е карал преди злополуката с 114,6 км/ч. Експертиза потвърди, че сега на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км/ч. Освен това стана ясно, че Здравков е управлявал е автомобила си без очила, макар че от детската си възраст е бил с далекогледство.

Проверка сподели, че 25-годишният мъж в никакъв случай не е имал шофьорска брошура , за което даже е бил глобен. Според обвиняването при направената съдебно-химическа експертиза в кръвните проби на Петър са били открити наркотични субстанции. Наличието на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните му проби потвърждават нездравословната приложимост на неразрешените от закона високорискови субстанции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР