Девет години! Толкова време не е стъпвала навън 300-килограмовата Христина

...
Девет години! Толкова време не е стъпвала навън 300-килограмовата Христина
Коментари Харесай

Най-тежката българка не е излизала от дома си от 9 години

Девет години! Толкова време не е стъпвала на открито 300-килограмовата Христина Секулова. Първото нещо, което 33-годишната жена от Дупница си пожелава за новата година, е здраве и да може да върви още веднъж.

„ За 2023 година си поисквам аз и мама да оздравеем и да мога да вървя “, споделя пред „ България Днес “ Хриси и замисляйки се по-дълбоко, продължава: „ Надявам се хората да са малко по-добри и да имат сърца. Ще ми се да няма заболели. Искам всички деца да имат родители, да няма принуждение над тях и над животните. “

Преди десетина години младото момиче претърпява мощен стрес, който отключва в нея биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цялостен живот и се характеризира със мощни промени на настроението. Христина стартира да пие медикаменти. От тях психическото ѝ положение се усъвършенства, само че физическото се утежнява. Христина стартира да натрупа стремително килограми, които безмилостно я обездвижват.

Излишната телесна маса не разрешава на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крайници и заради тази причина е обречена да си е все вкъщи. Не може да излезе сама от стаята си, камо ли от къщата. Неотлъчно до най-тежката българка са нейните родители – Цветанка и Христо.



„ Аз съм 100% неподвижна. Не мога да отида на бар, не мога да отида на дискотека, не мога да отида на никое място. Когато бях здрава, стоях до доста късно и танцувах. Аз съм доста музикален човек. Мечтата ми беше да бъда певица, само че това си е просто фантазия “, усмихва се Секулова.

Семейството е претърпяло не един призрачен сън по пътя си. Преди няколко години безпаричието ги удря грубо. Христо и Цветанка не могат да купуват медикаменти за щерка си и вземат решение да изтеглят заем. Попадат на измамници, които им дават обещание ниска рента, само че най-после се оказва, че вместо да върнат 6000 лева, те дължат 42 хиляди Отчаянието ги принуждава да продадат жилището си, с цел да се издължат на кредиторите. Така се местят да живеят във фургон.

„ Христо купи генератор, с цел да имаме ток. За два дни изгаряше доста нафта и постоянно сме стояли на мрачно и студено “, добавя Секулова. От общината подават ръка на фамилията и им обезпечават общинско жилище, в което да се нанесат и да живеят обикновено. Предишният притежател е оставил след себе си бедност и съсипия. Благодарение на положителни хора, трогнали се от ориста на семейство Секулови, жилището е ремонтирано. Единственият проблем на фамилията остава преместването на щерка им до новия дом. На Христина ѝ е изцяло невероятно да стигне до него сама, по тази причина викат пожарникари, които я изнасят на носилка. Днес фамилията мъчно свързва двата края, само че най-малко имат покрив над главата си.

Един от най-вълнуващите дарове, които е получавала Христина, е микрофон. Откакто го има, не изпуска мотив да го включи и да попее пред околните си.

„ Първата ария, която ще изпея през новата година, е на Анелия – „ Погледни ме в очите “. Много я одобрявам “, приключва положително Хриси. Нека желанието ѝ се сбъдне през новата година!
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР