Девет формации ще получават близo 20 млн. лв. (точната сума

...
Девет формации ще получават близo 20 млн. лв. (точната сума
Коментари Харесай

Девет партии ще си разделят близо 20 млн. лв.

Девет обединения ще получават близo 20 млн. лева (точната сума е 19 174 608 лева.) дотация годишно. Най-голяма сума от хазната - малко над 5 млн. лева, ще взема ГЕРБ, защото за тях са дали своят вот и най-вече гласоподаватели.

Под един милион лв. е дотацията на “Български напредък ", най-малката групировка в новия парламент с 12 депутати, пише Труд.

И две партии, които останаха под бариерата от 4% за влизане в Народното събрание също ще вземат пари от хазната. Формацията на Слави Трифонов “Има подобен народ ", на която не стигнаха 4139 гласа да се класира за Народното събрание ще има 768 568 лева годишно.

От Има Такъв Народ не са споделили дали още веднъж ще вземат по 1 лев на глас, както правеха до момента, а останалите пари връщаха в хазната. Ако продължат да съблюдават това, те ще получават 96 071 лева Втората извънпарламентарна партия получила доверието на над 1% от гласувалите е “Изправи се БГ " на Мая Манолова. Парите за нейната групировка ще са 201 6565 лева годишно.

“И тези избори не дадоха опция на никоя партия да ръководи сама, не дадоха и опция за елементарно образуване на коалиция. Това е явен знак към партиите, че хората чакат разговор, съгласие, разсъдък и намиране на общи решения и общи ползи, тъй като България има потребност от работещ парламент и от стабилно, постоянно държавно управление ", съобщи през вчерашния ден президентът Румен Радев.

Той увери партиите, че ще им даде задоволително време да договарят за сформиране на държавно управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР