Девет души са загинали и 57 са ранени при ракетния

...
Девет души са загинали и 57 са ранени при ракетния
Коментари Харесай

Обстреляха украинска база край Лвов

Девет души са починали и 57 са ранени при ракетния обстрел в неделя сутринта против военна база полигон в град Яворин, на 10 км от полската граница и на 60 км от центъра на Лвов, оповестиха локалните управляващи. Според украински източници в базата се намирали западни инструктори.

Тя е Международен център за поддържане на мира и сигурността, обгръща повърхност от към 390 кв. км и може да побере до 1790 души. Не е известно какъв брой души са били на място по време на ракетния удар. Базата нормално се употребява за образование и за учения от украинската войска и нейните сътрудници от НАТО, основно по програмата " Партньорство за мир ".

Летището на западния украински град Ивано-Франковск също е ударено, написа кметът на града Руслан Марцинкив във Facebook.

Ивано-Франковск е измежду петте области, за които в събота имаше известия, че са прозвучали сирени за идни ракетни удари. Другите са Житомирска, Тернополска, Ровненска и Волинска области. Сирени са се присъединили и в град Краматорск в Източна Украйна.

Междувременно съветските въоръжени сили освободиха към 300 жители и монаси, държани за заложници от бойци на батальона " Айдар " в православния Свето-Успенски Николо-Василевски манастир в село Николское. Това заяви представителят на Министерството на защитата военачалник Игор Конашенков.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че съветските военни са отвлекли кмета на южния град Днипрорудне. " Получавайки нулева локална поддръжка, нашествениците се обръщат към гнет. Призовавам всички страни и интернационалните организации да спрат съветския гнет против Украйна и демокрацията ", сподели той.

Евгени Матвеев е вторият украински кмет, за който се твърди, че е похитен от настъпващите съветски войски през последните три дни, откакто кметът на близкия Мелитопол бе арестуван в петък.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР