Девет души са задържани при акция във Видинско. Те са

...
Девет души са задържани при акция във Видинско. Те са
Коментари Харесай

Девет души са задържани при спецакция срещу трафик на хора за просия

Девет души са арестувани при акция във Видинско. Те са разследвани за трафик на хора към Швеция, където са били употребявани като просяци. Проверява се и пране на пари. Това сподели зам.-главния прокурор Иван Гешев, като посочи, че акцията се организира под надзора на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР-Видин, оповестява " Фокус ".

Предполага се, че разследваните са част от проведена незаконна група. Всички арестувани са българи от ромски генезис, посочи Гешев.

" Парите, които са събрани, са вложени в къщи и в скъпи коли, които към този момент са конфискувани. Ще назначим инспекция на постройките и на приходите на лицата ", сподели още той и изясни, че в хода на следствието са претърсени 9 адреса, а някои от арестуваните имат роднинска връзка.

" Групата е работила главно в Швеция. Изкарвали са обществено слаби хора в Швеция да просят. Този случай не е по сигнал на шведските управляващи, нито по телевизионни репортажи. Делото стартира след информация и добре свършена работа от ОДМВР-Видин ", добави Гешев.

По думите му следствието по случая е от 2-3 месеца. Основно арестуваните са от село Дреновец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР