Девет души са задържани, извършени са 8 претърсвания – по

...
Девет души са задържани, извършени са 8 претърсвания – по
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група за трафик на секс робини във Великобритания

Девет души са арестувани, осъществени са 8 претърсвания – по четири на територията на нашата страна и на Обединеното кралство, по време на интервенция против проведена незаконна група, извършваща трафик на хора за полова употреба. Действията са подхванати от правоохранителните органи в България и Англия, с поддръжката на Евроджъст и Европол, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Намерени и конфискувани са разнообразни движимости и предмети, пари в брой и скъпоструващи коли, имащи отношение към случая, на стойност над 1.1 милиона евро. На разпознатите пет жертви на незаконната активност е предоставена протекция и помощ.

Разследването на незаконната мрежа стартира във Англия през месец ноември 2021 година Заподозрените набелязвали и набирали уязвими български дами и ги транспортирали до Англия, като жертвите били принуждавани да проституират и популяризират опиати в Лондон и покрайнините. Според първичните данни приходите от незаконната активност са били изпирани посредством бизнес и движимо и недвижимо имущество във Англия и България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР