Девет души са изчезнали в централната част на Китай след

...
Девет души са изчезнали в централната част на Китай след
Коментари Харесай

Издирват десетки след потопи в Китай

Девет души са изчезнали в централната част на Китай след свлачище, провокирано от проливни дъждове в изискванията на наводнения и високи температури в по-голямата част от страната.

Петима души са били избавени отдолу под отломките на строителна площадка на автомагистрала в централната провинция Хубей. Инцидентът е станал през вчерашния ден. Екипите към момента правят разкопки с вярата да открият още оживели.

Десетки хиляди хора бяха преместени в убежища на фона на тежките наводнения в Северен, Централен и Югоизточен Китай. Сезонните наводнения са постоянно събитие в Китай, само че тази година покачването на водите беше съпроводено от извънредно продължителни интервали на високи температури.

Със своята повърхност от над 9 милиона кв. км това лято Китай е обиден по едно и също време от горещи талази, наводнения и суша. Градовете са отворили убежищата си, построени при положение на бомбардировки, с цел да предложат на жителите си облекчение от горещините.

По-рано тази седмица Пекин заяви за повече от девет следващи дни с температури над 35 градуса по Целзий - нещо невиждано от 1961 година насам. Властите издадоха здравни предизвестия, а в столицата и на други места преустановиха работата навън, макар че доста служащи продължиха да правят доставки, да работят на градежи и да транспортират артикули на фона на опасенията за закъснение на икономическото възобновяване.

Досега в Пекин са регистрирани 2 смъртни случая, дължащи се на горещините.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР