Девет души са били ранени, единият от тях – сериозно,

...
Девет души са били ранени, единият от тях – сериозно,
Коментари Харесай

В новогодишната нощ деветима са ранени при нахлуване на кола в известна улица на Токио

Девет души са били ранени, единият от тях – съществено, когато мъж в кола се е врязал в тълпата, празнуваща настъпването на Новата година на фамозна улица в Токио, оповестяват полицията и медиите от японската столица, осведоми AFP.

Car slams into pedestrians on Tokyo road, injuring at least 8 people https://t.co/VkuvqeaZdi

— KGNS News (@KGNSnews) January 1, 2019

С „ желание да убива “ 21-годишният Казухиро Кусакабе е нахлул в улица „ Такешита “ в стилния квартал на Токио „ Харадзюку “. Произшествието се е случило 10 минути след началото на новата 2019 година, разяснява за AFP представител на полицията.

Според националната телевизия ЕнЕйчКей, Кузакабе е декларирал пред полицията, че е работил като „ възмездие за смъртното наказване “ и не е дал повече пояснения.

Свидетел е съобщил пред телевизионната камера: „ беше асно отвратителна сцена “.“Видях няколко индивида да падат на улицата. Когато се приближих, видях и други паднали на земята. Докато стигна до мястото, парамедиците към този момент бяха там и помагаха на хората. “

Друг очевидец, който ръководи магазин за облекла в региона, декларира: „ Шокиран съм, че сходно нещо се случва на улица Такешита “.

Полицията неотложно е отрязала улицата. От преслужбата й са съобщили за френската телеграфна организация, че един студент, който има съществени пострадвания, се оперира. Кузакабе е задържан с повдигнато обвиняване „ подозрение за опит за ликвидиране “.

Според локалните медии, японецът е блъснал общо осем души и на един се е нахвърлил на улицата. Самата улица е била затворена за коли, защото в региона са се събирали веселящи се хора, с цел да посрещнат Нова година.

Улица „ Такешита “ е цялостна с дребни магазинчета и е известна като център на младежката просвета и мода в Япония. Всеки ден тя притегля десетки хиляди туристи от страната и чужбина.

За разлика от други огромни градове посрещането на Нова година е релативно безшумно събитие. Няма зрелища с фойерверки, нито централно място, където да се събират шумни пияни групи.

Японците избират в довечера да са със фамилиите си, а по-късно безшумно да вървят в храмовете и да се помолят за добър шанс през новата година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР