Девет души са арестувани за трафик на българки в Обединеното

...
Девет души са арестувани за трафик на българки в Обединеното
Коментари Харесай

Арести у нас и в Лондон за трафик на българки. Спасени са 5 жени

Девет души са задържани за трафик на българки в Обединеното кралство. Те са арестувани през днешния ден по време на взаимна акция с присъединяване на Районната прокуратура в Плевен, Главна дирекция за битка с проведената престъпност, а от страна на Обединеното кралство – Metropolitan Police Service и Кралската прокурорска работа. Това оповестяват от Районната прокуратура в Плевен, под чието управление се води следствието.

В хода на акцията с поддръжката на „ Евроджъст “ и Европол управляващите в Обединеното кралство и България са подхванали дейности против лица, занимаващи се с трафик на български дами за полова употреба.

При акцията по задържане са осъществени осем претърсвания на разнообразни адреси. От тях четири са на територията на България и четири – на територията на Обединеното кралство. Иззето е имущество на стойност над 1,1 млн. евро, в това число пари в брой, транспортни средства с висока стойност и друго движимо имущество. Пет от жертвите на трафика са разпознати и им е оказана протекция.

Установено е, че обвинените са се сближавали с уязвими български дами и са ги транспортирали до Обединеното кралство, където те са принуждавани да проституират и да се занимават с доставка на опиати в столицата Лондон и покрайнините ѝ, прецизират от прокуратурата. Смята се, че приходите от незаконната активност са били изпрани посредством бизнес и активи в Обединеното кралство и в България.

Екипът за следствие е провел две координационни срещи за улеснение на правосъдното съдействие и за подготовката на взаимните дейности. Европол поддържа този случай посредством улеснение обмена на информация сред участващите органи и даване на аналитична поддръжка. Служител на Европол е командирован в България в деня на акцията, с цел да оказва помощ на проверяващите и наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Плевен, оповестява Българска телеграфна агенция.

В края на март от Районната прокуратура в Плевен бяха арестувани осем души още веднъж по обвиняване за трафик на хора, този път към Германия. В хода на следствието бе открито, че българки са извеждани от страната и са принуждавани да проституират на територията на разнообразни градове в Германия, главно Билефелд и Берлин.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР