Девет души са арестувани в испанския град Мелила за купуване

...
Девет души са арестувани в испанския град Мелила за купуване
Коментари Харесай

Арести за купуване на гласове в Испания

Девет души са задържани в испанския град Мелила за пазаруване на гласове за идните локални избори. Те са в неделя 28 май, само че испанското законодателство разрешава вотът да бъде изпратен авансово по пощата, където съгласно полицията са осъществени измамите.

По публични данни на Министерството на вътрешните работи 11 707 души са поискали да упражнят своето право на глас по пощата единствено в Мелилия. Това е към 20 % от имащите право на глас, което е в пъти повече от 3-те %, изявили предпочитание да гласоподават по пощата в останалата част на Испания, предава БНР.

Това внезапно повишаване на искащите да изпратят гласа си с писмо е проследено от органите на Националната полиция, която открива, че от тези 11 707 души единствено 1 302-ма персонално са отишли да занесат пликовете. Със съдийско позволение са направени десетки обиски в разнообразни елементи на града, при които са задържани хипотетичните уредници за закупуване на гласове.

Издадена е заповед всички останали, поискали да гласоподават по пощата, да занесат персонално пликовете и да се разпознават с формален документ, както и да се охраняват пощальоните, които доставят пликовете, защото към този момент има няколко откраднати колета.

Срещу мярката се оповестиха от партията „ Коалиция за Мелила “, която се управлява от Мустафа Аберчан, към този момент съден в предишното за изборни измами. Според полицията купените гласове са към 10 000, което е задоволително за една трета от представителите в локалния районен парламент.

Етикети: вотизбориИспания
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР