Девет души са арестувани след трагедията със загинали десетки мигранти

...
Девет души са арестувани след трагедията със загинали десетки мигранти
Коментари Харесай

Девет души са арестувани за корабокрушението в Гърция, 570 души са изчезнали в морето

Девет души са задържани след нещастието със починали десетки мигранти край крайбрежията на гръцкия полуостров Пелопонес. Там преди дни се прекатурна транспортен съд, претрупан с бежанци. До момента са открити 78 тела. Издирвателните акции не престават, съобщи Novini.bg.

Арестуваните са египетски жители. Те набирали " клиенти " – кандидат-мигранти, посредством страница в интернет. Според гръцки медиитарифата за транспорт до Европа била сред 4000 и 6000 евро на човек.

Спасителните интервенции не престават, само че очакванията да бъдат открити оживели понижават. През последните 24 часа издирванията на бреговата защита са безрезултатни.

Има оценки, съгласно които хората в неопределеност са близо 570 души.Смята се, че на борда си били до 750 души, в това число десетки дами и деца. Предполага се, че някои са билизатворени в трюмовете,когато е станало корабокрушението, оповестява Bulgaria ON AIR.

Периметърът на зоната, в която се организира интервенцията, е уголемен. Говорителят на бреговата защита Никос Алексиу удостовери, че издирванията не престават и даже не е обсъждано прекъсване на акциите. До момента бреговата защита е извадила 78 тела. Спасените са над от 100, множеството от тях са преместени в център за бежанци в региона Атика.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР