Девет души бяха убити и над дузина ранени при атака

...
Девет души бяха убити и над дузина ранени при атака
Коментари Харесай

Атака срещу златна мина в Перу, има убити

Девет души бяха убити и над дузина ранени при офанзива против златна мина в Северно Перу, оповестиха управляващите в събота. Група " въоръжени нарушители " нахлуха в мината Poderosa в провинция Патаз, сподели вътрешното министерство на Перу в изказване на платформата на обществените медии X, " противодействайки грубо против вътрешната сигурност на компанията ".

Министерството сподели, че седем нападатели са арестувани и полицията е " поела надзор над обстановката ". Сред починалите са седем охранители, пробвали се да отхвърлен офанзивата, и двама миньори. Последните са били убити, когато нападателите са хвърлили експлозиви в шахтата на мината, споделиха управляващите. Министерството заяви, че 15 души са ранени, само че локалните медии по-късно показаха броя им на 23. Властите споделиха, че към момента проверяват претекстовете за нападението.

През май минимум 27 служащи починаха при пожар в златна мина в южната област Арекипа. Минното дело е един от моторите на перуанската стопанска система, което дава над 8% от Брутният вътрешен продукт на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР